Gouache Marc Chagall gepresenteerd

Een gekruisigde Jezus kijkt neer op een man met een Hitler-snor en een swastika; een klok tuimelt uit de hemel; een vrouw wordt verhangen; en een kind dreigt te worden neergestoken. Marc Chagall, die in 1941 naar de Verenigde Staten vluchtte, verwerkte zijn angst voor het Nazi-geweld in de inktzwarte gouache Apocalypse in Lilac: Capriccio.

De kleine gouache wordt deze maand voor het eerst tentoongesteld door de Ben Uri Gallery in Londen. Het joods museum voor beeldende kunst ontdekte het kunstwerk recent op een Franse veiling. De expositie Apocalypse, waar de gouache wordt getoond, loopt tot 1 februari 2010.

Lees ook:Laatste kans: Joods Historisch Museum
Lees ook:Van Chagall tot Mondriaan in Joods Historisch Museum
Lees ook:Retrospectief van Banksy bij Sotheby’s S|2 gallery in Londen
Lees ook:Leo Vroman, tekenaar
Lees ook:National Portrait Gallery Londen ontvangt gift van Lord Snowdon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>