Prado exposeert Hollandse collectie

Het Prado Museum heeft het werk van Hollandse schilders afgestoft, gerestaureerd en opgehangen. Het museum in Madrid toont tot 11 april 2010 eindelijk weer eens zijn Hollandse collectie op de expositie Holandeses en el Prado.

De meeste van de 56 schilderijen werden in de 17de eeuw verzameld door de Spaanse koningen Filips IV en Karel II en in de 18de eeuw door de Bourbons, die tot de dag van vandaag de Spaanse troon bezetten.

De meeste schilderijen waren de afgelopen zeventig jaar niet in het museum te zien. Met uitzondering van een enkel schilderij hadden de Spanjaarden de laatste decennia weinig belangstelling voor de Hollandse collectie. De Prado-managers zeggen met deze expositie hun leven te willen beteren.

Lees ook:Mona Lisa: nu ook in het Prado
Lees ook:Hermitage Amsterdam verwelkomt in 2015 444.000 bezoekers
Lees ook:Eerste topwerken tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage bekend
Lees ook:Prinses Beatrix opent tentoonstelling Spaanse Meesters uit de Hermitage
Lees ook:Dj Von Rosenthal maakt mix voor tentoonstelling Spaanse Meesters uit de Hermitage

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>