P.C. Hooft-prijs voor Charlotte Mutsaers

Schrijfster en beeldend kunstenaar Charlotte Mutsaers krijgt de P.C. Hooft-prijs. Haar verhalende  proza is volgens de jury “onmiskenbaar het werk van een dubbeltalent”. Haar boeken vormen volgens de jury een “impliciet pleidooi voor de verwondering, de betovering, de onbevangenheid, het enthousiasme”.

Wie wil weten waarom Charlotte Mutsaers de belangrijke literaire prijs krijgt, leest haar mooie boeken Koetsier Herfst en Rachels Rokje. “Zo geduldig als een schilder de materiële wereld beklopt en aftast, zo precies plooit Mutsaers haar teksten rondom concrete voorwerpen als een rok, een dennenappel of een mobiele telefoon”, aldus de jury onder voorzitterschap van NRC-recensent Janet Luis.

.

Zie ook Charlotte Mutsaers exposeert in Den Haag

Lees ook:Charlotte Mutsaers exposeert in Den Haag
Lees ook:Expositie Charlotte Mutsaers in Oostende
Lees ook:Stripboek over leven Vincent van Gogh
Lees ook:Mark Manders krijgt Heinekenprijs
Lees ook:Schilderijen van textiel in de Amstelkerk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>