Theo van Doesburg in Leiden en Londen

Stedelijk Museum De Lakenhal en Tate Modern wijden een grote tentoonstelling aan Theo van Doesburg, de spin in het web van de internationale avant-garde.

Zijn invloed op de beeldende kunst en de architectuur wordt getoond aan de hand van ruim driehonderd werken van circa tachtig kunstenaars, onder wie Alexander Archipenko, Hans Richter, Hans Arp, Sophie Taeuber, Piet Mondriaan en Lajos Kassák.

De bijzondere expositie is van 20 oktober tot en met 3 januari 2010 te zien in De Lakenhal in Leiden en van 4 februari tot 16 mei 2010 in Tate Modern in Londen. De getoonde schilderijen, beelden, maquettes, meubels, grafische ontwerpen en films zijn vanuit de hele wereld naar hier gehaald en zijn voor een groot deel niet eerder in Nederland te bewonderen geweest.

Lees ook:Museum de Lakenhal huurt Erwin Olaf in
Lees ook:Pre-Raphaelites: Victorian Avant-Garde in Tate Britain
Lees ook:Tate Modern Londen: Uitgeknipt Matisse
Lees ook:Liberate Tate slaat weer toe
Lees ook:Leiden maakt zich op voor Museumnacht 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>