Alle schilderijen Rembrandt in Beurs van Berlage

Voor het eerst in de geschiedenis waren in 2009 alle 317 schilderijen van Rembrandt in één gebouw verzameld. Het bijzondere overzicht van zijn gehele oeuvre is samengesteld onder leiding van Rembrandt-kenner prof. Ernst van de Wetering.

Werden werkelijk álle originele schilderijen in de Beurs van Berlage tentoongesteld? Nee, natuurlijk niet. Het zijn stuk voor stuk reproducties. Op ware grote, dat wel. Zelfs de verminkte en verloren schilderijen zijn voor de gelegenheid digitaal gereconstrueerd.

De expositie The Complete Rembrandt, Life Size was van 5 juli  tot en met 6 september 2009 te zien in de Beurs van Berlage, Damrak 279, Amsterdam. Bij de tentoonstelling verscheen ook een nieuw boek: Rembrandt in Nieuw Licht, geschreven door Ernst van de Wetering.

Overigens heeft het Mauritshuis een grote Rembrandt-tentoonstelling aangekondigd. Het Mauritshuis wil in het najaar van 2018 topstukken uit binnen- en buitenland naar Den Haag halen en deze samen met de eigen Rembrandts exposeren in het jaar dat Den Haag Culturele Hoofdstad van Europa hoopt te zijn.

Lees ook:Antwerpen bezit echte Rembrandt
Lees ook:Betwist schilderij blijkt echte Rembrandt
Lees ook:Gemeentemuseum Den Haag: Zes eeuwen kunst onder één dak
Lees ook:Saul en David van Rembrandt keert terug in Mauritshuis
Lees ook:Koning opent overzichtstentoonstelling Late Rembrandt in Rijksmuseum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>