Kröller-Müller eert herman de vries

herman de vries is geëerd met een tentoonstelling in het Kröller-Müller Museum.

De kunstenaar is in zijn werk zowel filosoof als archiveerder. Hij ontleedt met enige regelmaat minitieus de natuur, zoals bijvoorbeeld in de recent gemaakte serie from earth, met op bovenstaand werk 462 vakjes aarde in alle denkbare kleuren.

herman de vries (1931, Alkmaar) is een eigengereide kunstenaar. Zijn naam spelt hij consequent zonder hoofdletters om “hiërarchieën te vermijden”.

Zijn vroegste werken zijn tekeningen en collages van gevonden voorwerpen. Aan het eind van de jaren vijftig begon hij te schilderen, aanvankelijk louter in zwart en grijs, later een tijdlang in puur wit.

De natuur heeft sinds de jaren zeventig een prominente plek in zijn werk. Hij laat zich niet alleen inspireren door de natuur (en de verstoorde relatie tussen mens en natuur), maar hij verwerkt in zijn werk ook veel natuurlijke materialen, zoals blaadjes, schelpen en allerlei soorten aarde.

Vorig jaar kwam herman de vries in het nieuws door de opening van het Bomenmuseum in de Haagse nieuwbouwwijk Wateringse Veld. Op zijn initiatief zijn in deze wijk 110 verschillende boomsoorten geplant.

De expositie unity – herman de vries was tot 7 juni 2009 te zien in het Kröller-Müller Museum in Otterlo. Openingstijden: dagelijks van 10 tot 17 uur.

Lees ook:herman de vries in het Kröller-Müller
Lees ook:Alles van herman de vries. all!
Lees ook:Kröller-Müller Museum presenteert werk van Leo Vroegindeweij
Lees ook:Christiaan Bastiaans in Kröller-Müller
Lees ook:herman de vries, to be all ways to be in Venetië

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>