De dans van het museum

Dancing Museums Rotterdam. Beeld: Connor Schumacher en Luis Alonso Rios Zertuche

Van 17 tot en met 25 oktober strijkt het Europese onderzoeksproject ‘Dancing Museums’ neer in Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Vijf internationale choreografen te weten Connor Schumacher (NL), Dante Murillo (AU), Lucy Suggate (UK), Tatiana Julien (FR), Fabio Novembrini (IT) en beeldend kunstenaar Luis Alonso Rios Zertuche (NL) laten zich tijdens hun verblijf inspireren door het museum en het publiek. De performers onderzoeken hoe ze het publiek kunnen beïnvloeden in hun kijken wanneer beeldende kunst gecombineerd wordt met lichamen in beweging. Van 20 tot en met 25 oktober presenteren zij hun bevindingen in gechoreografeerde ontmoetingen, rondleidingen, installaties en video’s.

‘Dancing Museums’ is een nieuw Europees project over de kruisbestuiving tussen de disciplines dans en beeldende kunst; hoe kan dans het kijken naar kunst beïnvloeden en verdiepen, hoe kan kunst een inspiratiebron zijn voor dans? Vijf dansorganisaties uit verschillende Europese steden selecteerden ieder een talentvolle jonge choreograaf. Zo nodigde de Nederlandse partner, het Rotterdamse Dansateliers, de jonge choreograaf/performer Connor Schumacher en beeldend kunstenaar Luis Alonso Rios Zertuche uit voor deelname aan ‘Dancing Museums’. De groep choreografen reist in een periode van twee jaar langs de vijf steden, met telkens een museum als uitvalsbasis. Museum Boijmans Van Beuningen is na de aftrap in het Italiaanse Museo Civico in Bassano del Grappa uitvalsbasis voor de tweede residentie.

BRON: Persbericht Museum Boijmans van Beuningen

Lees ook:La La La Human Steps in live ballet
Lees ook:Boijmans van Beuningen combineert depot met nieuwe aanwinsten
Lees ook:Boijmans van Beuningen toont het verhaal achter de collectie
Lees ook:Kunsthal Rotterdam gaat gekleurde zomer tegemoet
Lees ook:Fairy Tales & Nightmares in de Hermitage

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>