De Odyssee returns en houdt audities

Een shot uit De Odyssee CREDITS: Lonneke van Leth

Op 4 juni 2015 komt de Odyssee naar De Koekbouw op CHV Noordkade in Veghel. Choreografe Lonneke van Leth en kunstenaar Vincent de Kooker brengen door middel van moderne dans het eeuwenoude reisverhaal van de Odyssee tot leven. De voorstelling ging vorig jaar in première tijdens het Holland Dance Festival in de Fokker Terminal in Den Haag en is deze zomer in Veghel te bewonderen. Amateurdansers kunnen nu auditie doen voor deze voorstelling.

Inmiddels hebben ruim 6.000 bezoekers de dansvoorstelling gezien. De Odyssee is deze zomer tien maal te bewonderen in Veghel. Naast professionele dansers en musici, vullen ook amateurdansers het indrukwekkende decor. Van Leth is nog op zoek naar regionaal danstalent. Audities hiervoor worden gehouden op 21 februari aanstaande in Veghel.

Choreografe Lonneke van Leth stelt voor de voorstelling een cast samen van bijna honderd participanten. De grote groep dansers bestaat uit een aantal professionele dansers, waaronder Noortje Vogels uit Sint-Oedenrode. De cast moet echter aangevuld worden met enthousiaste amateurs.Volgens Van Leth is lokaal talent erg belangrijk. “In mijn producties richt ik mij dan ook op talentontwikkeling. In deze voorstelling krijgen (pre)-professionals en amateurs de kans om te laten zien wat zij in huis hebben.”

Het verhaal dat tijdens de voorstelling wordt verteld gaat over de Griekse held Odysseus, bekend door zijn list met het Paard van Troje. Na de Trojaanse oorlog was Odysseus gedoemd tien jaar rond te zwerven. De sluwe held probeert na de overwinning op Troje zijn weg terug te vinden naar zijn liefde Penelope en zoon Telemachos. De Griekse goden zijn niet blij met zijn gewiekste karakter en dagen hem uit een reis vol lusten, ontberingen en beproevingen te doorstaan. Hierbij komt hij meerdere malen in de problemen, vaak door toedoen van zijn medereizigers.

Na dansvoorstellingen in Den Haag en Amsterdam, verhuist Lonneke van Leth Producties De Odyssee naar Veghel. De Koekbouw op het CHV Noordkade-terrein heeft de perfecte rauwe uitstraling wat precies past bij de sfeer van de voorstelling. Het zal een groots spektakel worden met muziek gecomponeerd door Maxim Shalygin uitgevoerd door een samengesteld gezelschap bestaande uit top-musici van het Asko Schonberg-ensemble en leden van het NJO Alumni.

Lonneke van Leth producties is op zoek naar iedereen die houdt van dansen en gevoel heeft voor ruimte en ritme. De audities vinden plaats op 21 februari aanstaande. De uitvoering is van 4 tot en met 7 juni en van 11 tot en met 14 juni 2015. Aanmelden voor de auditie kan voor 19 februari via [email protected] onder vermelding van auditie Odyssee en een korte omschrijving van danservaring of CV.

BRON: Persbericht De Odyssee via De Wolven

Lees ook:De kunst van het dansen: De Odyssee
Lees ook:Winnaars prijsvraag De Odyssee
Lees ook:Win kaarten voor De Odyssee
Lees ook:Zomerprijsvraag! Win kaarten voor De Odyssee
Lees ook:Den Haag Sculptuur zomer 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>