De kunst van het dansen: De Odyssee

Een shot uit De Odyssee CREDITS: Lonneke van Leth

Nog geen plannen voor tijdens de vakantie? Misschien is dan de dansvoorstelling Odyssee wel iets voor u. Het eeuwenoude reisverhaal de Odyssee wordt als dansvoorstelling met live muziek ten tonele gebracht tijdens het Grachtenfestival in de Westergasfabriek te Amsterdam van 13  tot en met 24 augustus.

Choreografe Lonneke van Leth en beeldend kunstenaar Vincent de Kooker beschrijven de mythe van de Griekse held Odysseus die na de Trojaanse oorlog tien jaar lang moet rondzwerven. Een cast bestaande uit 100 man waaronder dansers, musici, tissuedansers en koorzangers vullen het 1200m2 grote decor. De dansvoorstelling ging eerder dit jaar tijdens Holland Dance Festival in Den-Haag in première en is nu deze zomer ook in Amsterdam te zien.

Volgens choreografe Lonneke van Leth wilde ze altijd al iets groots maken als de Odyssee. “De Odyssee leent zich perfect voor een dansvoorstelling met een monumentaal karakter. Het is een groots spektakel geworden met live muziek gecomponeerd door Maxim Shalygin onder leiding van dirigent Michael de Roo, uitgevoerd door Asko|Schönberg en leden van het Rosa Ensemble. Niet te vergeten de enorme cast van dansers en alles in een bijzonder decor.”

In Amsterdam wordt de Odyssee opgevoerd tijdens het Grachtenfestival Amsterdam. Dit festival laat een breed publiek op een andere manier kennismaken met klassieke muziek en geeft daarbij alle ruimte aan jong talent op bijzondere locaties. Door de combinatie van locatie en repertoire wordt klassieke muziek, uitgevoerd op hoogstaand niveau, op een laagdrempelige manier gepresenteerd. Dat maakt het Grachtenfestival tot een unieke ervaring voor bezoekers en musici.

De speeldata zijn als volgt: Amsterdam: 13 t/m 17 augustus en 19 t/m 24 augustus, aanvang 20.15 uur. Duur van de voorstelling: 75-80 minuten. Kaarten voor de voorstelling zijn te bestellen via: www.deodyssee.nu. Naast de losse kaarten zijn er ook speciale arrangementen voor bedrijven en groepen mogelijk, neemt u hiervoor contact op via [email protected]. De locatie van de voorstelling is Zuiveringshal West, Wester Gasfabriek aan de Pazzanistraat 37, 1014 DB Amsterdam.

 

 

Lees ook:De Odyssee returns en houdt audities
Lees ook:Winnaars prijsvraag De Odyssee
Lees ook:Win kaarten voor De Odyssee
Lees ook:Fairy Tales & Nightmares in de Hermitage
Lees ook:Zomerprijsvraag! Win kaarten voor De Odyssee

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>