Aleksandra Suchowska kiest voor kunst

Aleksandra Suchowska CREDITS: OLA Architecten

Na 15 jaar als architect te hebben gewerkt, kiest Aleksandra Suchowska er voor om alleen nog schilderijen te creëren. Sinds 2013 schildert zij haar exclusieve collectie naast haar werkzaamheden in haar bedrijf OLA architecten. Suchowska verkoopt haar schilderijen vanaf € 25.000,- tot € 2.500.000,-. Hiermee doorbreekt zij de mythe dat je als kunstenaar met uitgeknepen prijzen werkt en daardoor niet verdient wat de creatie werkelijk waard is. Binnenkort presenteert ze haar exclusieve collectie “Rond is Gezond’ tijdens de ART Rotterdam Week, van 10 tot 14 februari.

Aleksandra Suchowska staat bekend als architecte met een missie om mensen bewust te maken over de positieve invloed van ronde vormen in architectuur op psycho-fysische gezondheid. Mensen die in een organische architectuur leven of werken krijgen hierdoor volgens Suchowska meer energie, ze worden rustiger, gezonder, productiever, creatiever en gelukkiger. Radio Rijnmond interviewde haar onlangs over haar wetenschappelijk onderzoek hiernaar.

Het inwendig vuur van Aleksandra Suchowska CREDITS: OLA Architecten

Haar collectie bevat verschillende stijlen en thema’s. Suchowska kan zeker niet in een hokje gestopt worden. Elk schilderij verrast. Zij maakt schilderijen ter inspiratie voor de organische architectuur van de toekomst. Zij schildert haar visies vanuit wat zij voelt. Met haar creaties wil ze mensen bewust maken. Suchowska beantwoordt vragen zoals: “Waarvoor zijn wij hier? Waar gaan wij naartoe? Wat is de weg om helemaal stabiel, gelukkig en succesvol te zijn?”.

Gevraagd door de Amsterdamse galeriehouder Van Gelder waarom zij haar werken voor zulke hoge prijzen verkoopt, beantwoordt Aleksandra: “Moet ik eerst dood gaan om reëele prijzen te mogen vragen? Het is de creatie die een prijs rechtvaardigt. Onze eigenwaarde bepalen wij zelf, juist hier en nu. Het heeft niets te maken met de buitenwereld, maar alleen met de onvoorwaardelijke liefde die wij voor onszelf durven te voelen.”

BRON: Persbericht Aleksandra Suchowska

Lees ook:Negen namen op shortlist Prix de Rome
Lees ook:Bijzonder glasmuseum MusVerre opent 1 oktober deuren
Lees ook:Verbouwing Rijksmuseum valt in de prijzen
Lees ook:Mode-ontwerper Joop veilt kunst Tamara de Lempicka
Lees ook:Het Grootste Museum van Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>