Museum Beelden aan Zee gaat voor duurzaamheid

: Architect Wim Quist, die museum Beelden aan Zee twintig jaar geleden ontwierp, inspecteert de armaturen in het Sculptuur Instituut van museum Beelden aan Zee. CREDITS: Museum Beelden aan Zee

Beelden aan Zee en Eneco gaan een samenwerking aan voor tenminste vijf jaar met als doel het energiegebruik in het museum terug te dringen en de energievoorziening te verduurzamen. Dat melden de twee in een persbericht. Het monumentale gebouw aan de kust van Scheveningen maakt  grotendeels gebruik van daglicht. Maar het Sculptuur Instituut, het enige onderzoeksinstituut in Nederland op het gebied van moderne beeldhouwkunst, wordt vanaf nu ook met de aanwezige lampen duurzaam verlicht.

De bestaande armaturen worden daarvoor gerenoveerd zodat ze geschikt zijn voor de laatste generatie energiezuinige lampen. Dit zorgt voor een grote besparing op de CO2 uitstoot. Dit effect wordt nog vergroot doordat in Beelden aan Zee voortaan stroom uit windmolens wordt gebruikt (Eneco HollandseWind®) met bijbehorend keurmerk. Architect Wim Quist, die museum Beelden aan Zee twintig jaar geleden ontwierp, is nauw betrokken bij deze operatie.

De verouderde verlichting in de bibliotheek wordt gerenoveerd naar de laatste generatie energiezuinige armaturen. Hiermee wordt een CO2 besparing van 129,5 ton per jaar gerealiseerd. In opdracht van Eneco zal GreenFox (green-fox.nl) alle armaturen renoveren. De werkzaamheden worden verricht door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt onder begeleiding van GreenFox. Museum Beelden aan Zee is blij deze samenwerking te kunnen aankondigen, Erna Staal, zakelijk directeur museum Beelden aan Zee: ‘Beelden aan Zee is aangesloten bij de duurzaamheidskring Haagse Musea, waar verduurzaming en besparing gestimuleerd wordt. Het is fantastisch dat museum Beelden aan Zee deze verduurzamingsslag nu maakt met Eneco als partner.’

Lees ook:Vormidable gaat door bij Beelden aan Zee
Lees ook:Het licht van Alvar Aalto
Lees ook:Koningin Beatrix opent Biënnale Kijkduin 2011
Lees ook:Amsterdamse School meubels van De Klerk op PAN Amsterdam
Lees ook:Zwei Lampen, de eerste aankoop van Beatrix Ruf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>