De Miles Celebration Tour gaat naar de clubs

De Milesclubtour! CREDITS: JWA Jazz

Na twee seizoenen volle zalen getrokken te hebben in het theatercircuit doet het gezelschap Miles! dit jaar een heuse clubtour. Een spetterende show over de muziek en het leven van Miles Davis is vanaf vandaag te zien in diverse clubs in Nederland en België. 

Dit jaar is het 25 jaar geleden dat Miles Davis overleed. Om zijn leven en werk te vieren maakt de band Miles! onder leiding van trompettist Michael Varekamp in het najaar 2016 een uitgebreide clubtour, waarbij vooral de funky kant van de Prince of Darkness centraal zal staan. Als geen andere jazzmusicus bracht Miles de jazz weer terug naar de dansvloer. Miles Davis stond bekend om zijn gepassioneerde levensstijl en de jazz zou na hem nooit meer hetzelfde zijn.  Zijn albums ‘Kind of Blue’ en ‘Tutu’ zijn dan ook legendarische klassiekers in de jazz.

Tijdens deze trip word je meegenomen op een opwindende tocht door het roerige creatieve brein van de meester. In muziek en visuals wordt een beeld geschetst van een man die niet voor niets The Picasso of Jazz werd genoemd. Michael Varekamp speelt op de trompet, Eline Gemerts doet de vocals, Ben van den Dungen speelt op de saxofoon, Wiboud Burkens op de toetsen, Manuel Hugas op de basgitaar, Eric Hoeke op de drums en Job Geheniau is de VJ.

De speeldata zijn als volgt:

12 MEI – Paard van Troje – Den Haag
13 MEI – North Sea Jazz Club – Amsterdam
21 MEI – De Meester – Almere
26 MEI – Tivoli – Utrecht
28 MEI – Groene Engel – Oss
29 MEI – P3 – Purmerend
10 JUNI – Luxor Live – Arnhem
17 SEPTEMBER – Paradox – Tilburg
17 DECEMBER – N9 – Eeklo(België)

BRON: Persbericht JWAJazz

Lees ook:Het geheim van klassieke muziek
Lees ook:Kunst verdwijnt in afvalcontainer
Lees ook:Open Art Fair – Eline de Jonge
Lees ook:Sjostakovitsj in Paradiso
Lees ook:Drie vrouwen in Galerie Bianca Landgraaf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>