Een kunstzinnige bolide door Donald van Schilt

Het ontwerp van de kunstauto op de site van Donald van Schilt SCREENSHOT: José van der Wegen CREDITS: Donald van Schilt

Afgelopen zaterdag is tijdens de 11e editie van het Concours d’Elégance op Paleis het Loo de Mercedes-Benz C-klasse als kunstauto gepresenteerd. Eerder dit jaar werd de auto door Alphabet verkozen tot  Lease Auto van het Jaar.
Kunstenaar Donald van Schilt uit Eindhoven werd gevraagd zich kunstzinnig uit te leven op de auto. Hij liet zich inspireren door elementen en beelden die direct of indirect een associatie hebben met autorijden. De kernwoorden ‘mobiliteit, flexibiliteit en snelheid’ komen hierdoor goed tot hun recht. Het kunstwerk toont onder meer oude Mercedes racewagens uit de jaren ’50. Het frisse kleurgebruik en de collagetechniek geeft het geheel een krachtige en overtuigende urban uitstraling.

Lees ook:De kunst van de auto vanuit een ander oogpunt
Lees ook:Nieuwe associatie voor kunstenaars
Lees ook:Excuses voor een dag geen berichten
Lees ook:In the Picture keert terug!
Lees ook:Louwman Museum: meer dan alleen auto’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>