Kunstenaars voor Obama

Jasper Johns, Three Flags, 1958

Hoewel het in Nederland haast ondenkbaar is dat een bekende kunstenaar zich zal uitspreken vóór een bepaalde politieke partij is dit in de Verenigde Staten juist eerder regel dan uitzondering. Gisteren werd bijvoorbeeld bekend gemaakt dat kunstenaars als Jasper Johns, Claes Oldenburg, John Baldessari, Ed Ruscha, Richard Serra, Bruce Nauman, Frank Gehry en Chuck Close Obama steunen door zijn campagnekas te spekken met de verkoop van hun kunstwerken.

Chuck Close, waarvan recentelijk nog een tentoonstelling te zien was in de Kunsthal te Rotterdam, hoopt in zijn eentje ruim 3 miljoen dollar te verzamelen door het maken en verkopen van verschillende tapijten en verschillende formaten limited edition prints met daarop de afbeelding van Obama. Waarschijnlijk gebruikt Close hiervoor wel zijn eigen afbeeldingen, anders kan hij – net als Shepard Fairey- een flinke boete verwachten.

Voor een donatie van $28.000,- aan Obama kun je een portfolio met prints van de “Artists for Obama” ontvangen. In dit portfolio zijn limited edition prints van kunstenaars als Jasper Johns, Jonathan Borofsky, Ellsworth Kelly, Frank Gehry en Richard Serra opgenomen. Met een oplage van 150 stuks verwachten de “Artists for Obama” 4,2 miljoen dollar op te halen.

Lees ook:Ben Stiller organiseert ‘Artists for Haïti’ veiling
Lees ook:Veiling Christie’s levert recordopbrengst op voor kunstwerken
Lees ook:Jeff Koons en Andres Serrano aan huis
Lees ook:Kunstenaar maakt Time-cover Obama
Lees ook:Six Self Portraits van Andy Warhol levert ruim 30 miljoen dollar op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>