Kleurenblinde kunstenaar hoort kleuren

Tijdens de Nacht van de Kunst en Wetenschap in Groningen (2 juni) is er een wel zeer bijzondere gast. De kleurenblinde Ierse kunstenaar Neil Harbisson zal vertellen en laten zien hoe hij met zijn elektronische oog verschillende kleuren kan “horen”. Door een geboorteafwijking is hij alleen in staat om zwart en wit te onderscheiden, maar dankzij zijn derde “oog” kan hij tegenwoordig toch kleuren onderscheiden doordat bepaalde frequenties die hij hoort corresponderen met een bepaalde kleur. Hoe dit exact werkt kun je zien in de onderstaande video.

Lees ook:Abstract schilderij voor Kate en William
Lees ook:Schilderen onder water
Lees ook:De kleur van het kunstwerk
Lees ook:Kunst maken met ALS
Lees ook:Kleuren voor volwassenen met ruimte voor reflectie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>