Kunstverzamelaar klaagt Robert Indiana aan

Een man die dacht originele werken van Robert Indiana te hebben gekocht, klaagt de kunstenaar aan omdat deze publiekelijk afstand heeft genomen van de werken. Het gaat om 10 verschillende sculpturen uit de serie PREM (vertaalde knockoffs) die lijken op de Love sculpturen waar Robert Indiana bekend om is geworden. Eén van de oorzaken van de verwarring is dat Prem Hindi is voor het woord love (liefde) en werden verkocht door een voormalig zakenpartner van Robert Indiana.

Joa Tovar begon in 2008 met kopen van de sculpturen van John Gilbert, de voormalige zakenpartner van Robert Indiana. Volgens Tovar zou Indiana hem zelf een ondertekend certificaat van echtheid hebben overhandigd waarop te lezen stond: “for Tovar”. Robert Indiana zegt dat deze handtekening echter een souvenir voor Tovar was.

De problemen begonnen voor Tovar in 2009, toen Indiana publiekelijk afstand nam van de PREM sculpturen. Volgens Tovar werden de 10 werken begin 2009 nog gewaardeerd op $1,5 miljoen maar zijn die door Indiana’s acties amper meer waard dan het materiaal waarvan deze zijn gemaakt. Mocht je meer over de rechtzaak en de kans van slagen willen lezen dan kun je hier terecht.

Lees ook:Kritiek op Damien Hirst om dode vlinders
Lees ook:Filmmaker en kunstenaar Robert Breer overleden
Lees ook:Robert Zandvliet over zijn inspiratie door Van Gogh
Lees ook:Kunstenaars klagen Christie’s en Sotheby’s aan
Lees ook:Kunstenares scoort dance hit (filmpje)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>