Sotheby’s ontdekt verborgen handtekening Basquiat

Sotheby’s in Londen maakte onlangs bekend op een werk van Jean-Michel Basquiat een handtekening te hebben ontdekt die met onzichtbare inkt zou zijn gemaakt. De ontdekking werd volgens het veilinghuis gedaan toen het werk Orange Sports Figure (1982) voor de veiling van gisteravond voorbereid werd.

Toen medewerkers van Sotheby’s het werk inspecteerden met een blacklight, werd Basquiats handtekening opeens zichtbaar. Het feit dat het werk überhaupt is gesigneerd is overigens al bijzonder, meestal tekende Basquiat een kroon of zijn Graffiti tag ‘Samo’. Het werk werd oorspronkelijk tussen de 3 en 4 miljoen Britse pond geschat maar werd verkocht voor iets meer dan 4 miljoen pond.

Jean-Michel Basquiat, Orange Sports Figure, 1982

Lees ook:Sotheby’s veilt zeldzaam dubbel zelfportret Francis Bacon
Lees ook:2010 geweldig jaar voor Christie’s
Lees ook:Een ei van zes miljoen dollar
Lees ook:Beelden Alberto Giacometti geveild
Lees ook:Drieluik Francis Bacon levert 33 miljoen op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>