Groninger Museum schrijft Fashion ontwerpwedstrijd uit

Na alle tegenvallers die het Groninger Museum de afgelopen periode te verduren kreeg, zijn er ook lichtpuntjes te melden. Zo werd vorige week bekend gemaakt dat het museum een mooi bedrag van de Bankgiroloterij kreeg en drie dagen geleden werd bekend gemaakt dat de gemeente Groningen het museum met een ‘eenmalige financiële injectie’ van 1,9 miljoen te hulp zal schieten zodat de acute problemen aangepakt kunnen worden. Je zou door de perikelen bijna vergeten dat er naast de tentoonstellingen ook nog andere activiteiten in het museum worden georganiseerd. Één daarvan is , de Fashion ontwerpwedstrijd van het Groninger Museum waar je zelf aan mee kunt doen!

De opdracht is om een jurk voor Barbie te ontwerpen. Hiervoor kun je inspiratie opdoen door de tentoonstellingen van Azzedine Alaïa (t/m 6 mei 2012) of Iris van Herpen (vanaf 24 maart 2012) in het Groninger Museum te bezoeken. Alle inzendingen zullen door modeontwerper Iris van Herpen en ELLE hoofdredacteur Cécile Narinx beoordeeld worden. Vervolgens zullen zij de winnaars selecteren uit de inzendingen. Je maakt kans op mooie prijzen zoals een Fashion cheque, maar de ontwerpen zullen ook in het Groninger Museum tentoongesteld worden en gepubliceerd worden in het Museummagazine.

Voor deze ontwerpwedstrijd zijn er drie categorieën: kinderen, jongeren en volwassenen. Je kunt je nog tot en met 6 mei 2012 gratis inschrijven.

Lees ook:Groningen omarmt Iris van Herpen
Lees ook:Tentoonstellingen Groninger Museum internationaal gewild
Lees ook:Iris van Herpen in Centraal Museum Utrecht
Lees ook:Stofontwerpen van Karel Appel in Gemeentemuseum Den Haag
Lees ook:10 tentoonstellingen om naar uit te zien in 2012

1 Reacties // Reageer

One thought on “Groninger Museum schrijft Fashion ontwerpwedstrijd uit

  1. hans

    meeliften op het idolsgebeuren, wat een lol.
    Kan het nog goedkoper?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>