Kunst betaalt voor rekening ziekenhuis

In veel ziekenhuizen in Nederland worden regelmatig exposities gehouden. Zo kun je momenteel onder andere in het Bronovo (Den Haag) en het Wilhelmina Ziekenhuis (Assen) exposities bewonderen. Een ziekenhuis in de Verenigde Staten gooit het echter nog weer over een andere boeg. Kunstenaars en musici die onverzekerd zijn kunnen daar met hun kunst de ziekenhuisrekeningen betalen.
Kunstenaars die voor een behandeling in het Lincoln Medical And Mental Health Center komen kunnen daarvoor zogenaamde ‘health credits’ inleveren die ze hebben verdiend met het Lincoln Art Exchange programma.Voor elk uur dat kunstenaars in het ziekenhuis werken aan een kunstwerk of performance krijgen ze 40 Health Credits, het equivalent van $40,-. Dure behandelingen zullen de kunstenaars er dus niet van kunnen betalen. Hoewel het natuurlijk ook nog mogelijk is om je operatie of bevalling performance art te noemen.

Lees ook:Beursschouwburg in de ban van audiovisuele kunst
Lees ook:Peter Struycken geeft kleuradvies
Lees ook:Nederlandse gemeenten bezitten duizenden kunstwerken
Lees ook:Museumnacht Brussel 2012
Lees ook:Europees museum van het jaar: de winnaars van 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>