Van Gogh trekt in bij Hermitage

Vincent van Gogh, Bloeiende Pruimenboom (naar Hiroshige), 1887. Van Gogh Museum (Stichting Van Gogh)

In het voorjaar zal het Mauritshuis ‘intrekken’ bij Gemeentemuseum Den Haag wegens een verbouwing. Later dit jaar zal ook het Van Gogh Museum sluiten in verband met een verbouwing en intrekken bij de Hermitage Amsterdam. Hoewel beide instellingen al bekend hebben gemaakt dat de Van Gogh-collectie vanaf 29 september voor een periode van 4 maanden in de Hermitage gepresenteerd zal worden, zijn de directies ook in gesprek over een mogelijke verlenging van deze periode tot 1 mei 2013.

Het zou mooi zijn als een gedeelte van de Van Gogh- collectie gedurende de hele verbouwingsperiode tot de heropening voor het publiek te zien zullen zijn. Beide partijen lijken enthousiast te zijn over een verlenging van de samenwerking. Axel Rüger, directeur Van Gogh Museum Amsterdam, geeft aan: “We trekken per jaar ruim 1,5 miljoen bezoekers en die willen we niet teleurstellen. We zijn nadat we besloten tot deze noodzakelijke verbouwing, op zoek gegaan naar mogelijkheden om onze collectie zichtbaar te houden. We waren deze zomer al heel blij met de samenwerking voor vier maanden, zoals we ook aankondigden in juni 2011. We zijn in nauwe samenwerking met de Hermitage Amsterdam en de Gemeente Amsterdam, de opties aan het bekijken om deze periode te verlengen, zodat de Van Gogh-collectie zichtbaar blijft voor iedereen tot de heropening van ons museumgebouw in mei 2013.”

Cathelijne Broers, directeur Hermitage Amsterdam zegt:“We zijn in gesprek en proberen met alle creativiteit en flexibiliteit te komen tot een oplossing. We kijken naar onze programmering in de periode 2012-2013. Het zou voor ons publiek, de toeristen en de stad Amsterdam fantastisch zijn als we onze samenwerking van vier maanden kunnen verlengen. Daar werken we hard aan met de drie partijen.”

Het is nu nog niet ver, maar ik ben benieuwd hoe de werken in de Hermitage gepresenteerd zullen worden. Het belooft, net zoals met de collecties van het Gemeentemuseum Den Haag en het Mauritshuis, een bijzondere combinatie van oude en moderne kunstwerken te worden!

Lees ook:Hermitage Amsterdam verwelkomt in 2015 444.000 bezoekers
Lees ook:Gemeentemuseum toont topstukken uit Mauritshuis
Lees ook:Gemeentemuseum Den Haag: Zes eeuwen kunst onder één dak
Lees ook:Hermitage Amsterdam en AMVJ Fonds zetten in op kunst voor kinderen
Lees ook:Hermitage heeft geldzorgen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>