Poolse kunstenaar hangt eigen werk in Nationaal Museum

De Poolse kunstenaar en student Andrzej Sobiepan heeft onlangs een klein kunstwerk van hemzelf stiekem opgehangen in het Nationale Museum van Polen te Wroclaw. Hij deed dit om zo aandacht te vragen voor jonge kunstenaars. Volgens Sobiepan hebben Poolse musea en galerieën namelijk te weinig aandacht voor het werk van jonge kunstenaars. Het werk werd pas na drie dagen opgemerkt en is inmiddels verplaatst naar het museumrestaurant. Sobiepan is niet de eerste kunstenaar die zijn eigen werk (illegaal) ophangt in een museum. Banksy heeft bijvoorbeeld al eens zijn eigen werken toegevoegd aan tentoonstellingen in diverse musea en vorig jaar waren er nog een aantal Nederlandse kunstenaars die in verschillende Nederlandse musea pizzapunten hadden opgehangen. In het onderstaande filmpje kun je zien hoe Sobiepan te werk ging.

 

Lees ook:De grafiek van de kunstenaars
Lees ook:Malevich als inspiratiebron voor hedendaagse kunst
Lees ook:Museum Ludwig krijgt 508 Kunstwerken
Lees ook:De geboorte van de digi-kunstenaar
Lees ook:Jong talent ‘Vonkt’ in de Zuidas

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>