Occupy Calgary kunst ook verwijderd

Nadat een rechtbank vorige week had besloten dat Occupy Calgary het tentenkamp moest opruimen, bleef er een kunstwerk achter dat mogelijk enkele duizenden euro’s waard is, vooral omdat het symbool zou staan voor de beweging. De kunstenaar hing een kaartje aan het kunstwerk met de boodschap:  ”Presented to the people of Calgary in a lasting monument to the suffering of all human kind and to our unceasing desire to overcome.” Ongeveer een week nadat de gemeente het plein ontruimde, is nu ook het laatste aandenken aan de beweging verwijderd. In het onderstaande filmpje zie je hoe dat er aan toe ging.

Lees ook:Kees Verkade maakt monument Hardenberg
Lees ook:MoMA gaat door waar Smithsonian bezwijkt
Lees ook:Een hommage aan de ‘Prima Mens’
Lees ook:Francis Bacon naast Cornelis van Haarlem
Lees ook:Explosieve kunst van Cai Guo-Qiang

1 Reacties // Reageer

One thought on “Occupy Calgary kunst ook verwijderd

  1. Bronzen beelden liefhebber

    Toch wel jammer dat een dergelijke ‘gift’ zo weghalen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>