Graffiti van de Sex Pistols een archeologische vondst?

Twee Britse archeologen van York University claimen dat graffiti die Johnny Rotten van de Sex Pistols in een flat in Londen aanbracht, kan worden vergeleken met paleolithische rotskunst. In een interview met de BBC zegt Dr. John Schofield: “We know how significant punk was to that generation and to society in the mid 1970’s and I think that these paintings are relevant and significant for that generation and for that particular period of history.” Logischerwijs is niet iedereen het met deze uitspraken eens. Jonathan Jones van The Guardian vindt bijvoorbeeld dat de archeologen zichzelf en hun beroep met deze claim belachelijk maken. Hieronder een videoclip van de band voor de liefhebbers.

Lees ook:Duizend schilderijen voor je kunt sterven
Lees ook:Crisis in simpele beelden verklaard
Lees ook:Mini-Monet haalt ruim €120.000 binnen in 10 minuten
Lees ook:Shakespeare en Sartre in Londense metro
Lees ook:Finalisten BP Portrait Award 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>