Kunstenaar laat ijs ontstaan in de woestijn

Artist impression SunGlacier 03 © Ap Verheggen

Althans, dat is de bedoeling. Op dit moment wordt er door kunstenaar Ap Verheggen hard gewerkt aan wat een ‘gletsjer’ in de woestijn moet gaan worden. Verheggen wil volgens de bijbehorende website met het werk bereiken dat de klimaatdiscussie een positieve focus krijgt. Het werk zelf zal er als een blad uit komen te zien en moet zonder externe energiebronnen de luchtvochtigheid in de woestijn omzetten in ijs. Hoe feller de zon schijnt, hoe meer ijs er ontstaat. Momenteel worden er nog diverse zaken getest maar de eerste testresultaten lijken positief. In de onderstaande video krijg je een kleine impressie en uitleg van de kunstenaar. Mocht je het project willen volgen, dan kan dat bijvoorbeeld via Facebook.

Lees ook:Haagse kunstenaar presenteert uniek, uit zichzelf water makend, kunstwerk
Lees ook:Kunst app van de week: The Getty: Art in L.A.
Lees ook:Kinderen Kiki Lamers in Centraal Museum
Lees ook:Duiken naar kunst
Lees ook:Kunstenaar gebruikt wereld als canvas

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>