Schilderen onder water

Sommige schilders hebben meer nodig dan alleen een kwast, verf en een canvas om hun kunstwerken te maken. In de Zwarte Zee is een groep kunstenaars actief die hun werken op zo’n twintig meter diep creëren. Volgens Denis Lotarev, één van de kunstenaars, zijn de kleurveranderingen die de werken ondergaan de grootste uitdaging. Dat wat op 20 meter onder water nog rood lijkt kan, eenmaal aan de oppervlakte, zomaar bruin of zwart blijken te zijn. Naast obstakels als het juist inschatten van de kleuren, hebben de kunstenaars nog een uitdaging. Ze hebben namelijk maar zo’n 40 minuten de tijd om hun kunstwerk te maken, anders lopen de kunstenaars het risico om zonder zuurstof te zitten. In de onderstaande video zie je hoe dit alles werkt. Op de website van de BBC kun je een interview met Denis Lotarev bekijken.

Lees ook:Het Guggenheim gaat verf verkopen
Lees ook:Win ruim €13.000 in de Ørestad Street Art Competition
Lees ook:Fotomarathon in Groningen
Lees ook:Vmbo-leerlingen SintLucas maken recordlino Van Gogh
Lees ook:Kamagurka 24 uur in het Stedelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>