Kunstenfestival voor de allerkleinsten

In de herfstvakantie is er ook dit jaar voor de jeugd weer Festival De Betovering in Den Haag. Op 40 locaties worden er workshops en voorstellingen voor verschillende leeftijdsgroepen georganiseerd zodat ook de kinderen een jaarlijkse culturele uitspatting kunnen hebben. Zo kun je beeldende kunst, animatiefilm- en theaterworkshops volgen, spelen met en in een elastieken kunstwerk in het Stadhuis, leren schrijven van Paul van Loon en er zijn maar liefst 200 voorstellingen uit binnen- en buitenland die je kunt bijwonen.

 

Robbert de Goede, This is not where I am

Festival De Betovering begint op vrijdag 14 oktober en zal tot zondag 23 oktober doorgaan. Gedurende deze periode is er in Theater aan het Spui altijd wel wat te beleven met een doorlopend programma met workshops, eten, drinken en installaties. Er gaan tevens nieuwe voorstellingen in première zoals het danssprookje Pinocchio, de muzikale komedie Witte Reus en Kalejdoskop. Bij deze laatste voorstelling ga je zelfs kruipend op ontdekkingstocht door een magisch universum!

De bijzondere elastieken installatie This is not where I am van Robbert de Goede in het Stadhuis bestaat uit patronen van elastiek en spiegels, waar kinderen alles mee mogen doen wat in ze opkomt. Eveline Wawoe, legt uit: “Doordat het werk aangeraakt mag worden en ermee gespeeld mag worden, wordt de kunst toegankelijk voor kinderen. De kinderen kunnen in de patronen gaan staan of er door en omheen lopen, waardoor er steeds nieuwe vlakken en ruimtes ontstaan en een ervaring van snelheid ontstaat.”

Lyndsey Housden en Yoko Seyama, A state of flux, 2010

Het doet mij enigszins denken aan “A State of Flux” dat ik vorig jaar tijdens Museumnacht Leiden in het Scheltemacomplex heb gezien. Ook hier waren er vele elastieken in verschillende patronen gespannen en net als bij het werk van De Goede mocht je er zelf mee experimenteren door erin te gaan staan, eraan te trekken of je hand er langs te laten gaan zodat er geluiden ontstaan. Toen heb ik kinderen enthousiast de mooiste dingen met deze kunstwerken van elastiek zien maken en dat effect zal het werk This is not where I am vast ook teweeg brengen tijdens de herfstvakantie!

Voor meer informatie over het festivalprogramma, prijzen en reserveren kun je op de website kijken.

 

Lees ook:Kinderen ontdekken het museum tijdens de Rabo Museumkidsweek
Lees ook:Herfstvakantie in het museum
Lees ook:Gratis Museumdag in Gelderse musea
Lees ook:Kinderen zijn de baas bij Boijmans van Beuningen
Lees ook:Het circus van Jeroen Bosch

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>