Duiken naar kunst

In de Florida Keys is op een wel heel bijzondere plek kunst te bewonderen. Op een gezonken schip van de Amerikaanse luchtmacht toont de kunstenaar Andreas Franke nu namelijk zijn foto’s. Mocht je de foto’s willen bekijken, dan moet je dus eerst leren duiken om vervolgens dertig meter af te dalen. Franke toont in totaal 12 werken onder de zeespiegel.

Andreas Franke maakte vorig jaar foto’s van het wrak. Aan deze foto’s heeft hij diverse andere elementen aan toegevoegd, zoals mensen die zijn vastgelegd tijdens hun dagelijkse bezigheden, volgens de organisatie. De afbeeldingen zijn in plexiglas verpakt en met roestvrij staal op het schip bevestigd. Hoewel het een leuk initiatief is, is het echter niet de eerste keer dat iemand onder water exposeert. Zo is er in Mexico een heus Museum of Underwater Modern Art en exposeerde Noam Kortler bijvoorbeeld al eens bij Eilat. In de onderstaande video krijg je een indruk van Franke zijn expositie.

(Bron:Miami Herald)

Lees ook:Russen duiken naar oude meesters
Lees ook:Drijvende Kunst
Lees ook:Kunst app van de week: The Da Vinci Museum
Lees ook:1000 Eyes in Rotterdam: Opgelost
Lees ook:Duitsland weer een beetje kleurrijker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>