Kunstdief werkte aan eigen kunstverzameling

Een kunstdief in de Verenigde Staten heeft in juni voor ruim een half miljoen dollar aan kunstwerken uit galeries en hotels ontvreemd. Uit de gestolen kunstwerken bleek dat hij een voorliefde voor moderne- en hedendaagse kunst heeft. Zo stal hij onder andere twee werken van Picasso, één van Basquiat en één van Léger. Toen de politie de kunstdief uiteindelijk had gevonden, zag zijn appartement eruit als een expositieruimte.

De duurste werken die de kunstdief had gestolen, waren een schets van Fernand Léger die op zo’n $350,000 wordt geschat en een schets van Pablo Picasso die op $275,000 wordt geschat. Andere werken die de kunstdief had gestolen, waren een schilderij van Richard Pugliese, vijf kleine tekeningen van Mie Yim, een werk van Nara Yoshimoto, een foto van Jean-Michel Basquiat, een foto van Malick Sidibe en nog een schets van Pablo Picasso. Hoewel alle kunstwerken in zijn appartement hingen, zal de kunstdief pleiten niet schuldig te zijn. (Bron: The Bay Citizen en San Fransisco Gate)

Lees ook:Waardevol schetsboek Picasso gestolen
Lees ook:Domme kunstdief verraad zichzelf
Lees ook:Top Tien Kunstdiefstallen
Lees ook:Nacht van de gestolen kunst
Lees ook:La Bande à Picasso in de bioscoop

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>