Nog meer musea bezoeken met Museumjaarkaart

Kasteel Amerongen

De Museumjaarkaart is reeds geldig bij meer dan 400 Nederlandse musea en vanaf vrijdag 1 juli zullen 6 nieuwe musea zich bij deze lijst aansluiten. Het doel van de Museumkaart is om mensen te stimuleren naar het museum te gaan, daarom is een museumbezoek gratis voor kaarthouders of je krijgt korting. De 6 ‘nieuwe’ musea kun je bij het tonen van de kaart in ieder geval gratis bezoeken.

Dinsdag maakte de Nederlandse Museumvereniging bekend dat museum Beelden aan Zee, het Anton Pieck Museum, het Ikonenmuseum, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, het Museum voor Religieuze Kunst en Kasteel Amerongen zich aansluiten en kaarthouders gratis toegang zullen bieden. Deze musea willen hiermee nog aantrekkelijker worden voor bezoekers.

Met een loopband naar Santiago © Omroep Brabant

En er is reden genoeg voor de ruim 750.000 kaarthouders om deze musea te bezoeken. Zo wordt het prachtige kasteel Amerongen vanaf 1 juli heropend voor publiek na een grootscheepse restauratie. Heeft museum Beelden aan Zee op Art Basel een nieuw hedendaags werk aangekocht van de Belgische kunstenares Berline de Bruyckere. In het Museum voor Religieuze Kunst te Uden staan er tijdelijk loopbanden in het museum zodat museumbezoekers virtueel naar Santiago de Compostela  kunnen lopen.

Het Ikonenmuseum te Kampen toont, naast de vaste collectie met iconen en kruizen uit de 15de tot de 19de eeuw, deze zomer een bijzondere verzameling van een honderdtal Russische lakvoorwerpen uit particulier bezit. Ligt het Anton Pieck museum in het pittoreske Hanzestadje Hattem wat goed bij zijn voorstellingen past en in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid kun je deze zomer je zenuwen testen door zelf eens spellen zoals de ‘zenuwspiraal’ uit de 100.000 Gulden Show en de wiebelige ‘toren van Pisa’ uit Ron’s Honeymoonquiz uit te proberen. (Bron: Nieuws.nl en Nieuwsbank)

Lees ook:Museumkaart was in 2015 weer groot succes
Lees ook:Anton Pieck in de veiling
Lees ook:Museumkaart levert recordbedrag op voor musea
Lees ook:Kerstkaarten maken in de sfeer van Anton Pieck
Lees ook:Gratis Museumdag in Gelderse musea

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nog meer musea bezoeken met Museumjaarkaart

  1. Camille Boyer

    In bovenstaand artikel staat dat museumbezoek met de Museumkaart gratis. Er staat ook ‘of je krijgt korting’. Dit klopt niet helemaal. Musea die zijn aangesloten bij Stichting Museumkaart geven gratis toegang. Daarvoor ontvangen zij een vergoeding van diezelfde stichting. Musea (of welke instellingen dan ook) die niet zijn aangesloten bij Stichting Museumkaart kunnen weliswaar gratis toegang verlenen aan Museumkaarthouders, danwel korting bieden, maar zij krijgen daarvoor geen vergoeding van Stichting Museumkaart. Overigens is het wel zo dat musea soms, bij specifieke, vaak dure tentoonstellingen, een extra toeslag vragen aan alle bezoekers, dus ook aan Museumkaarthouders.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>