Gratis toegang dankzij Banksy

Graffitikunstenaar Banksy was op zijn zachtst gezegd nogal verbolgen over het feit dat mensen moeten betalen om de ‘Art in the Streets’ tentoonstelling bij het MoCA te bezoeken. Dit is dan ook reden voor hem om vanaf nu tot het einde van de tentoonstelling, elke maandag de entreekaartjes te sponsoren.

Banksy, I Hate Mondays

De reden van deze sponsoring was volgens Banksy simpel: “I don’t think you should have to pay to look at graffiti. You should only pay if you want to get rid of it.” Kaartjes voor de tentoonstelling kosten normaal gesproken 10 dollar maar zijn vanaf nu dus elke maandag gratis. “Art in the Streets” is nog tot en met 8 augustus bij het MoCA te zien, vervolgens zal de tentoonstelling in de loop van 2012 bij het Brooklyn Museum in New York te bezichtigen zijn. Het is nog niet bekend of Banksy ook daar de maandagen zal sponsoren.

Lees ook:Omstreden “Art in the Streets” tentoonstelling groot succes
Lees ook:Brooklyn Museum zegt “Art in the Streets” tentoonstelling af
Lees ook:Graffiti in het museum
Lees ook:Gemeente en museum betalen voor graffiti
Lees ook:Twitter voor musea: voorbeelden uit New York

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>