Hommage aan Jackson Pollock

Dripped is een korte animatiefilm over het begin van de periode waarin Pollock veel ‘drippings’ maakte. Deze korte film werd gemaakt door Leo Verrier; de stijl doet erg denken aan de tekenfilms van bijvoorbeeld Batman. Pollock wordt in het begin van het filmpje uitgebeeld als kunstdief die de werken van andere kunstenaars opeet om zo inspiratie op te doen, later ontwikkelt hij zijn eigen stijl. Het eerste filmpje is de hommage van Verrier aan Pollock. In het tweede filmpje zie je Jackson Pollock in actie.

Dripped from ChezEddy on Vimeo.

Lees ook:Pollock! Wie wil er nog een Pollock?
Lees ook:Jackson Pollock in Guggenheim New York
Lees ook:Chauffeur wil miljoenen voor Pollock
Lees ook:Papieren dans, bijzondere film
Lees ook:Vierjarige krijgt solo- expositie in New York

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>