Week van de Amateurkunst 2011

Komende zaterdag om 12:00 wordt de “Week van de Amateurkunst (WAK)” officieel afgetrapt op het Doelenplein te Delft. De gehele week (14 t/m 21 mei) kun je als bezoeker in ongeveer zestig gemeenten speciale optredens en exposities bezoeken. Daarnaast zijn er verschillende workshops, open repetities en vele andere activiteiten.  Het geheel wordt gecoördineerd door Kunstfactor (het sector instituut voor amateurkunst).

Met zo’n 8 miljoen Nederlandse amateurkunstenaars (beeldende kunst is hier 21% van) is dit een landelijk evenement geworden. In elke provincie zijn er dan ook deelnemende gemeenten. Wat hierbij echter opvalt, is dat ruim één derde van de deelnemende gemeenten in Noord-Brabant liggen.

Voor een compleet overzicht van de deelnemende gemeenten klik hier. Mocht je willen zoeken op type kunst of datum kijk dan hier.

Lees ook:‘Amateurkunst levert een bijdrage aan de samenleving’
Lees ook:Kunst- en cultuursector bundelt krachten voor eerste amateurkunstmaand
Lees ook:Juni: de maand voor de amateurkunstenaar
Lees ook:Archeologie uit je eigen achtertuin in het Rijksmuseum van Oudheden
Lees ook:Nederlandse gemeenten bezitten duizenden kunstwerken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>