Tussen Kunst & Koe

Nog een leuk weekendbericht. Deze kwam ik tegen op zoek naar interessant en/of bijzonder kunstnieuws. In het weekend van 15 april zal in Warmond het jaarlijkse evenement “Tussen Koe & Kunst” plaatsvinden. Dit ter ere van de traditionele weidegang van de koeien. In Warmond gaan de koeien namelijk al sinds jaar en dag rond deze tijd van het jaar met veeschuiten naar de polders in het plassengebied of lopend naar de polders achter de geestgronden.

Dit beeld wordt echter bedreigd doordat er meer een meer van het groen in Nederland verdwijnt. De stichting Tussen Koe & Kunst probeert al sinds 2003 deze dreiging op een positieve manier te lijf te gaan. Ondertussen is er een mooie mengeling van drie elementen ontstaan: agrarische traditie, kunst en cultuur, landschap en natuur.

Naast de traditionele weidegang zullen er dan ook verschillende kunstgerelateerde evenementen worden georganiseerd. De galeries Kunstcafé De Galerie, Galerie De Pomp en Galerie Het Oude Raadhuis in Warmond zullen een speciale expositie aan “Tussen Koe & Kunst” wijden. Het thema van dit jaar zal zijn: “Als een vis in de polder”. Daarnaast zal Nicole van Heemskerk op zaterdag een workshop “schilderen op de boerderij” geven.

© Menkemaborg 2005

Hier blijkt maar weer eens dat het boerenleven en kunst goed samengaan. In het verleden verzamelden de rijke herenboeren in Groningen bijvoorbeeld ook mooie kunstwerken. Dit is tegenwoordig nog goed te zien in borgen zoals de Fraeylemaborg en de Menkemaborg te Groningen. Misschien dat een nieuw programma onder de naam “Boer zoekt kunst” nog een leuk idee zou zijn

Lees ook:Welke galerie wordt Galerie van het Jaar 2017?
Lees ook:Jan van Hoof Galerie is Galerie van het Jaar 2017
Lees ook:Kunst op YouTube: Sabrina Hill
Lees ook:Noorderzon 2011 van start
Lees ook:Kunst app van de week: Art.Mapped

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>