Kunstwereld zet zich in voor Japan

Afgelopen vrijdag is Japan zwaar getroffen door een aardbeving ( 9.0 op de Schaal van Richter) die werd gevolgd door een tsunami. De afgelopen dagen zijn er meerdere zware nabevingen geweest en verschillende kerncentrales (vooral Fukushima) zijn in de problemen gekomen door het natuurgeweld. Vanuit de kunstwereld worden er verschillende acties ondernomen om steun te betuigen aan alle getroffenen van de ramp in Japan.

Zo heeft het MoMA door middel van een Facebook bericht opgeroepen om te doneren via verschillende instanties. Ook is het fonds ‘Artists Help Japan Earthquake & Tsunami Fund’ opgericht door Daisuke ‘Dice’ Tsutsumi (Pixar Animation Studios). Dit fonds werkt samen met Give2Asia. Give2Asia heeft een lokaal team in Tokyo om de situatie te beoordelen en om meer informatie over de behoeften van de overlevenden te verkrijgen. De opbrengsten van dit fonds zullen ingezet worden ten behoeve van noodhulp aan de overlevenden op de korte termijn en herstelwerkzaamheden op de lange termijn.

In Nederland organiseert het Sieboldhuis te Leiden op zaterdag 19 maart een actie om steun te betuigen. Van 13.00 uur tot 17.00 uur wordt iedereen opgeroepen mee te helpen 1000 kraanvogels te vouwen, als teken van solidariteit met Japan en de Japanse gemeenschap in Nederland. Ook zullen er muzikanten optreden en wordt er geld ingezameld voor het Japanse Rode Kruis.

Ik hoop dat nog meer musea het voorbeeld van het Sieboldhuis zullen volgen. Ben je echter niet in de gelegenheid het Sieboldhuis te bezoeken, maar wil je wel Japan steunen dan kan dit bijvoorbeeld via het Rode Kruis.

Lees ook:Japanse tatoeages in Leiden
Lees ook:Museumweekend in Leiden
Lees ook:Musea kiezen deze lente massaal voor bloemen
Lees ook:Actiegroep zoekt hulp voor Breda’s Museum
Lees ook:Schilderijen van Bob Dylan binnenkort in Gagosian Gallery

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>