Meedoen aan wereldwijd kunstproject?

JR, Face2Face project, Tel Aviv, Israel

De winnaar van de TED- prijs (Technologie, Entertainment en Design) 2011 is ‘street artist’ JR. Elk jaar wordt de TED- prijs (100,000 US dollar) aan een bijzondere persoon uitgereikt die de wereld wil veranderen met zijn wens of idee. De wens van JR is gisteren bekend gemaakt en met het ‘Inside Out’ kunstproject wil hij deze verwezenlijken.

JR is met fotografie begonnen toen hij naar eigen zeggen een fotocamera in de Franse ondergrondse vond. Hiermee heeft hij Europese ‘straatkunst’ gefotografeerd, waarmee zijn liefde voor geschilderde boodschappen via muren van een stad is begonnen. Zijn kunst galerie is dan ook de grootste van de wereld omdat hij zijn werken in de straten ‘tentoonstelt’. Deze bijzondere manier van presenteren heeft tot gevolg dat JR iedere voorbijganger bereikt en niet alleen de museumbezoeker. Zie het filmpje hieronder voor een voorbeeld van hoe JR te werk gaat.

JR’s wens is: “I wish for you to stand up for what you care about by participating in a global art project, and together we’ll turn the world…INSIDE OUT”. Iedereen kan een portretfoto van zichzelf uploaden op de website. Van deze foto zal een poster gemaakt worden, die aan de maker ervan wordt teruggestuurd. Het is de bedoeling dat de deelnemers of ‘co- creators’ deze posters in hun eigen ‘community’ ofwel omgeving ophangen. Dit kan op de gekste plekken zijn natuurlijk, dus laat je fantasie de vrije loop! Wil je meedoen, dan kun je hier klikken.

Lees ook:Meedoen met Inside Out project?
Lees ook:Ans Markus wint Rembrandt van Rijn Prijs 2014
Lees ook:Wensbeeldje voor kunstliefhebbers
Lees ook:Actiegroep zoekt hulp voor Breda’s Museum
Lees ook:World Press Photo keert terug in de Nieuwe Kerk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>