Art a Go-Go brengt kunst naar de mensen

Axle Contemporary. Foto: Ilia Bradbury de Aranda

Hoe kun je iedereen interesseren voor kunst en cultuur? Men neme een truck, maak er ramen in, verf de wanden wit en gebruik het als tentoonstellingsruimte! De ‘Axle Contemporary’ is bedacht door de kunstenaars Jerry Wellman en Matthew Chase- Daniel, die hiermee een breder publiek willen aantrekken en de hoge- en lage cultuur combineren.

Deze galerie op wielen kan namelijk overal geparkeerd worden. De oprichters zetten de ‘Axle Contemporary’ op locaties waar men normaal gesproken niet met kunst in aanraking komt of wijken die niet bekend staan om de artistieke waardering. Dit proberen Wellman en Chase- Daniel te doorbreken.

Interieur van de Axle Contemporary

De ‘Axle Contemporary’ is zowel een commerciële galerie als een kunstobject. Op dit moment is er een lichtinstallatie ( Blue Air ) van John Davis in de galerie te zien. ‘Het is bijna Performance Art, dat we doen alsof we een galerie zijn’, aldus Chase- Daniel.

Lees ook:Art a Go-Go brengt nu ook poëzie
Lees ook:24 uur Cultuur in Rotterdam
Lees ook:De Kunstschouw verbindt hedendaagse kunst met Zeeuwse cultuur
Lees ook:Kunst app van de week: The Da Vinci Museum
Lees ook:Twitter voor musea: voorbeelden uit New York

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>