Videowedstrijd Boijmans Van Beuningen

Museum Boijmans Van Beuningen vraagt jonge filmmakers een filmpje te maken over het allergrootste of allerkleinste kunstwerk in de museumcollectie.

Scripts voor een video of animatie van maximaal drie minuten kunnen tot en met 14 april 2010 naar de makers van de museumwebsite ArtTube worden gemaild. De kandidaten met de beste ideeën worden beloond met een budget van duizend euro.

Boijmans noemt als voorbeeld van een XS-schilderij het kleine paneeltje De Verheerlijking van Maria van Geertgen tot Sint Jans (1490-1495). Een voorbeeld van een XL-kunstwerk is de sculptuur Schroefboog van Claes Oldenburg (1982).

Ook rekent het museum grote of juist kleine figuren op schilderijen tot de XS-XL-collectie. Het gaat dan bijvoorbeeld om  de ongeboren Christus op het schilderij De Annunciatie van Meester van de Virgo inter Virgines en de reus op het schilderij De Heilige Christophorus van Jheronimus Bosch.

Lees ook:Onthulling sculptuur van Claes Oldenburg
Lees ook:Stedelijk Museum krijgt schenking Coosje van Bruggen en Claes Oldenburg
Lees ook:Rijksmuseum toont De Dijkdoorbraak van Jan Asselijn
Lees ook:Museum Catharijneconvent zoekt nieuwe bestemming voor religieuze kunstobjecten
Lees ook:De bekendste vrouw ter wereld in Museum Flehite

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>