Nacht van de gestolen kunst

Het Westfries Museum in Hoorn houdt begin januari ‘De nacht van de gestolen kunst’. Bezoekers worden in de nacht van 9 op 10 januari bijgepraat over de tientallen kunstwerken die vijf jaar geleden uit het museum zijn gestolen.

Het museum is op 9 januari 2010 vanaf 21 uur ‘s avonds gratis toegankelijk. Er wordt in lezingen, poëzievoordrachten en muzikale intermezzi aandacht gevraagd voor de gestolen kunst, waarvan nooit een spoor is teruggevonden.

Het Westfries Museum werd begin 2005 leeggeroofd. Inbrekers stalen in de nacht van 9 op 10 januari 2005 circa twintig schilderijen en tientallen zilveren voorwerpen.  De waarde van de gestolen goederen, waaronder een jeugdwerk van Jan van Goyen en bovenstaand schilderij van Jacob Waben, wordt geschat op tien miljoen euro.

Lees ook:Gemeente Boxmeer koopt gestolen zilveren schaaltje terug
Lees ook:Schilderijen Jan Sluijters gestolen
Lees ook:Edgar Fernhout in Arnhem
Lees ook:TEFAF gewild doelwit voor criminelen
Lees ook:Fabrieksarbeider bezit ongemerkt gestolen werken Gauguin en Bonnard

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>