Een weekend tekenen in het Rijksmuseum

The Big Draw in 2015 CREDITS: Bibi Veth

Samen met Naturalis Biodiversity Center nodigt het Rijksmuseum iedereen uit om in het weekend van 8 en 9 oktober te komen tekenen. Bezoekers kunnen deelnemen aan tal van gratis tekenactiviteiten rondom de tentoonstellingen Frans Post. Dieren in Brazilië en Hercules Segers. Het Rijksmuseum doet dit jaar namelijk weer mee aan het jaarlijkse tekenevenement The Big Draw. Dit jaar is het thema ‘The STEAM Powered Big Draw’, waarbij wetenschap, kunst, technologie en wiskunde samenkomen. Daarom organiseert het Rijksmuseum samen met Naturalis Biodiversity Center in Leiden een Masterclass Teekenen met de meester over het wetenschappelijk tekenen van dieren. Ook zijn op onverwachte plekken opgezette dieren uit Naturalis te zien die bezoekers inspireren bij het tekenen. De Picknick wordt omgetoverd tot onderzoekslaboratorium waar mineralen, schelpen en schedels onder de loep worden genomen en kunnen worden getekend.

Andere activiteiten tijdens The Big Draw zijn:

  • Tekenen aan de langste tekening van het museum met als thema: ‘Wonderland’, naar de wonderlijke vergezichten van Hercules Segers
  • Deelnemen aan Teekentours onder leiding van workshopdocenten
  • Het maken van tekenopdrachten in een schetsboekje dat gratis wordt uitgedeeld

Vorig jaar lanceerde het Rijksmuseum tijdens The Big Draw de campagne #hierteekenen om de bezoeker de schoonheid van kunst te laten ontdekken door te tekenen. Inmiddels zijn 160.000 schetsboekjes uitgedeeld, hebben duizenden bezoekers hun tekeningen gedeeld op social media en hebben meer dan 1900 gratis Teekentours plaatsgevonden. #Hierteekenen is wereldwijd bekend geworden door de ludieke actie waarbij een oproep werd gedaan om te tekenen in plaats van te fotograferen.

Ook na het weekend van The Big Draw geldt: in het Rijksmuseum zijn mensen die willen tekenen altijd welkom. Zo is het elke zaterdag Teekendag en kunnen bezoekers een schetsboekje halen bij de Infobalie. Door het jaar heen zijn elk seizoen Teekentours en openbare tekenlessen te volgen naast de reguliere programmering in de Teekenschool.

#Hierteekenen wordt mede mogelijk gemaakt door ING en Bruynzeel.

BRON: Persbericht Rijksmuseum

Lees ook:Tekenend door het Rijksmuseum
Lees ook:The Big Draw in Rotterdam
Lees ook:Hercules Segers krijgt retrospectief in Rijksmuseum
Lees ook:Rijksmuseum beleeft topjaar in 2015
Lees ook:De bijzondere ontdekking van onbekend werk van Frans Post

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>