De parade van de hemelse tragedie in Der Aa-kerk

CREDITS: mr. Instant Image Action

Een met live performances aangevulde 10 uur durende marathonperformance van De parade van de hemelse tragedie van Ad Visser is op vrijdag 26 augustus te zien in de Der Aa-kerk in Groningen. De marathonmuziekvideo van De parade van de hemelse tragedie zal non-stop in het auditorium van het museum te zien zijn van 27 augustus tot en met 18 september.

Multimedia performer en singer-songwriter Ad Visser, bij velen bekend als Mr. Toppop, presenteerde in 2005 zijn 1050 verzen tellende megagedicht en lied De parade van de hemelse tragedie in boekvorm. Tien jaar lang heeft visual artist Mr. Instant Image Action gewerkt aan de visuals bij dit marathonkunstwerk van 8 uur, 39 minuten en 39 seconden. Verwacht een lyrische achtbaan, een poëtische hoogmis van maatschappijkritiek, muzikaliteit en prikkelende beelden, die tegelijkertijd suggestief in elkaar overvloeien. De gezongen videoversie appelleert aan gevoel én intellect. Tekstliefhebbers zullen genieten van de ontelbaar vele geestige toespelingen op het leven. Met deze langste muziekvideoclip ter wereld verrast en inspireert Ad Visser zijn oude en nieuwe fans en iedereen die zijn uitzonderlijke carrière volgt.

Speciaal voor deze gelegenheid verschijnt een limited edition van een door Ad Visser handgesigneerde BookBox met de 1050 verzen van De Parade Van De Hemelse Tragedie plus de pre-release van een CD (later officieel te verschijnen) met enkele bijzondere scènes uit het project als aparte songs uitgewerkt. De BookBox zal exclusief in de museumwinkel van het Groninger Museum verkrijgbaar zijn. De box is vanaf donderdag 25 augustus verkrijgbaar.

Het is voor het eerst dat het Groninger Museum en Noorderzon samenwerken. De marathonperformance en -installatie wordt tijdens Noorderzon op vrijdag 26 augustus live gepresenteerd in de Der Aa-kerk. Een bijzondere performance met live-acts door Visser zelf in samenwerking met vele gastmusici. De ticketverkoop voor deze maar liefst tien uur durende happening is inmiddels gestart. Tickets zijn verkrijgbaar via www.noorderzon.nl en in het Groninger Museum.

BRON: Persbericht Groninger Museum 

Lees ook:Noorderzon 2011 van start
Lees ook:Zomerattractie Reis in de tijd open in De Nieuwe Kerk
Lees ook:Nijntje viert 60e verjaardag met Art Parade
Lees ook:Kaarten Bowie Late Night zijn al uitverkocht
Lees ook:Reis in de Tijd met de Nieuwe Kerk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>