Gratis kinderactiviteiten in het Museumkwartier ’s-Hertogenbosch

Kinderactiviteiten in de zomervakantie CREDITS: ByMarjo

Na het succes van vorig jaar organiseren Het Noordbrabants Museum en het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch ook dit jaar gratis kinderactiviteiten in de zomervakantie van 24 juli tot en met 4 september. Kinderen gaan met een museumdocent op ontdekkingstocht naar een tentoonstelling in het museum om inspiratie op te doen. Vervolgens steekt iedereen de handen uit de mouwen in een creatieve workshop. Er zijn vier verschillende workshops op woensdagen en zondagen. Deelname is gratis en beide musea zijn tot 18 jaar ook gratis toegankelijk. Zo maken de Bossche musea een cultureel familiedagje in de vakantie mogelijk.

Op woensdagen: Fantasielandschap schilderen en Sieraadontwerper voor een dag
Na een korte rondleiding door de tentoonstelling ‘Van Eyck, Brueghel, Jordaens’ gaan kinderen zelf een fantasielandschap schilderen. Ze experimenteren met kleuren en diepte, net zoals een echte schilder. Deze workshop vindt plaats in de tuin van Het Noordbrabants Museum. In de workshop ‘Sieraadontwerper voor een dag’ ontwerpen kinderen hun eigen sieraad. De sieraden in de collectie van het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch dienen als inspiratiebron. Beide workshops vinden iedere woensdag in de zomervakantie plaats vanaf 12.00 en 14.00 uur.

Op zondagen: Mozaïek maken en Helden van alledag
In de workshop ‘Mozaïek maken’ gaan kinderen net als de kunstenaar Jan Fabre een mozaïek maken. Deze workshop vindt iedere zondag vanaf 12.00 en 14.00 uur plaats in Het Noordbrabants Museum. In het Stedelijk Museum kunnen kinderen iedere zondag vanaf 12.00 uur terecht voor de inloopworkshop ‘Helden van alledag’. Ze worden uitgedaagd hun eigen actieheld te maken voor een plaats waar een heldendaad nodig is.

Voor alle workshops – met uitzondering van ‘Helden van alledag’- moet vooraf gereserveerd worden. Voor de workshops in Het Noordbrabants Museum kan dat via www.hnbm.nl/zomerworkshops of  073-68 77 820 en voor de workshops in het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch kan dat via [email protected] of  073-62 73 680.

Bij de zomertentoonstellingen in beide musea zijn ook gratis familiespeurtochten te verkrijgen met laagdrempelige informatie over de tentoonstellingen met zoek-, doe- en kijkopdrachten voor kinderen én (groot)ouders.

Meer informatie is te vinden op www.hnbm.nl of www.sm-s.nl.

BRON: Persbericht Het Noordbrabants Museum

Lees ook:Herfstvakantie in het museum
Lees ook:Zomervakantie is kunstvakantie in Het Noordbrabants Museum
Lees ook:Laatste dagen zomervakantie: kinderactiviteiten in musea
Lees ook:Samenwerking musea Den Bosch werpt vruchten af
Lees ook:Museumkwartier pakt uit in de meivakantie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>