Het Weekend van Everything in Kunsthal Rotterdam

Drawing of Everything in de Kunsthal CREDITS: Kunsthal Rotterdam

Op 16 en 17 april organiseert de Kunsthal Het Weekend van Everything, met lezingen, art talks, workshops, muziek, films en rondleidingen door The Museum of Everything. Op zondag 17 april is het KunsthalFAMILIEdag met speciale activiteiten voor kinderen en families. 

Op zaterdag vinden er diverse Art Talks plaats met kunstenaars uit The Museum of Everything. James Brett, founder van het rondreizende Museum, gaat in gesprek met Franse, Roemeense en Hongaarse kunstenaars en galeriehouders en met in Nederland woonachtige kunstenaars uit diverse landen. Francis Marshall is een Franse art brut-kunstenaar die zijn zwaarlijvige poppenfamilie samenstelt van materialen die hij verzamelt op het platteland en de vuilnisbelt. André Robillard (een ontdekking van Dubuffet) begon met het maken van ‘astronautische en wapenachtige apparaten’ van materiaal wat hij op straat vond rondom de kliniek waar hij tijdelijk verbleef. Beide kunstenaars gaan in gesprek met James Brett en het publiek.

De voorheen dakloze collagemaker Ion Bîrlădeanu uit Roemenië maakt satirische, uitgesneden pictogrammen van Hollywoodsterren uit de jaren zeventig en sexy, naïeve Milanese meisjes, drankflessen en reusachtige Roemeense worsten; de verschrikkingen van Ceaușescu. James Brett gaat in gesprek met Ion en zijn galeriehouder, en met de Hongaarse Roma-schilder Omara. Er wordt ook een documentaire getoond, Paradijs Glaswater, over kunstenares Marianne Schipaanboord, met een inleiding van James Brett en Galerie- Atelier De Kaaij en een Q&A met filmmaker Fifi Visser.

Op beide dagen zijn er diverse gratis rondleidingen, van korte highlight tours, een galerierondleiding en kids tours tot rondleidingen van ‘Everything’. Een speciale fanfare nodigt bezoekers uit om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is met hun zelfgemaakte muziekinstrumenten.

De activiteiten op zondag 17 april zijn als volgt:

Haal de kunstenaar in jezelf naar boven in het Open Atelier voor Do It Yourself Art en doe mee aan The Drawing of Everything en workshops in het KunsthalLAB. De zondagochtend start om 11.00 uur met een workshop voor de allerkleinsten. Peuters en kleuters gaan creatief aan de slag met theater en muziek.

Kijk voor het landelijke programma rondom The Museum of Everything www.kunsthal.nl en www.outsiderart.eu.

BRON: Persbericht Kunsthal Rotterdam

Lees ook:Kunsthal Rotterdam: The Museum of Everything
Lees ook:Kunsthal eert 8mm film
Lees ook:Kunsthal en ING organiseren eerste Kunstbuzz voor scholieren
Lees ook:Tim Hollander verovert de Kunsthal
Lees ook:In gesprek met Armando

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>