Musea openen deuren tijdens Kerst

Diverse musea zijn tijdens de Kerstdagen en tijdens de Kerstvakantie gewoon geopend. Uiteraard kan dit per museum verschillen, maar Kunst.blog.nl draagt graag wat ideeën aan voor de komende feestdagen en de Kerstvakantie!

Museum Boijmans Van Beuningen biedt tijdens de kerstvakantie veel extra’s. Op maandag 28 december is het museum extra open tegelijkertijd met de andere musea in het Museumpark. Het museum is ook open op Tweede Kerstdag. Op zondag 3 januari, de laatste dag van de kerstvakantie, organiseert het museum een familiedag die in het teken staat van de tentoonstelling ‘De ontdekking van het dagelijks leven – van Bosch tot Bruegel’. Sluit de vakantie feestelijk af en neem met het hele gezin een duik in de 16de eeuw. Het museum biedt een bomvol programma met onder andere workshops olieverf maken, familierondleidingen en pianoconcerten van leerlingen van de SKVR (Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam). Kijk voor meer informatie hier.

Het Rijksmuseum is alle dagen van het jaar geopend, dus ook op Eerste en Tweede Kerstdag en zelfs op Nieuwjaarsdag. Wat zijn de aanraders bij het Rijksmuseum gedurende de feestdagen? Er zijn tal van workshops waarvoor je online kunt inschrijven. Voor Eerste Kerstdag staan op dit moment nog een aantal activiteiten open waar je jezelf voor kunt inschrijven, zoals de Rijksmuseum Teekentour, de Hoogtepunten van de Gouden Eeuw en de Hoogtepunten van het Rijksmuseum. Op Tweede Kerstdag is er nog ruimte beschikbaar voor Jij & De Gouden Eeuw voor families en diverse Teekentours. Wees er wel snel bij, want vol is vol!

Het Groninger Museum biedt ook diverse activiteiten aan, waaronder ‘De nieuwe makers’ workshop voor alle leeftijden in de kerstvakantie. In deze workshop leer je met verrassende alledaagse materialen een nieuw voorwerp te maken. De workshopleider is Joris Laarman. Ook voor deze workshop geldt vol = vol… Kijk voor meer informatie hier.

Het Mauritshuis is op Eerste Kerstdag gesloten, maar gaat daarna natuurlijk gewoon weer open op Tweede Kerstdag. Op de onofficiële Derde Kerstdag, zondag 27 december, is er een Familiedag in het teken van Smikkelen en Smullen. Ontdek samen met een museumdocent wat er op het menu stond in de Gouden Eeuw en hoe goed de schilders dat konden schilderen en uiteraard mag je ook echt smikkelen en smullen. Op dinsdag 29 december is er ook nog een vakantieworkshop in het kader van selfies en zelfportretten. Kijk voor meer informatie hier.

Uiteraard zijn er nog veel meer musea geopend tijdens de feestdagen, niet alleen in Nederland, maar ook in België of Duitsland. Ik raad je aan om altijd even van tevoren online te checken of het museum van jouw keuze geopend is om niet voor een gesloten deur te staan.

Een fijne en kunstzinnige Kerst toegewenst!

Lees ook:Kersttip: Kröller-Müller Museum
Lees ook:In de kerstvakantie naar Boijmans van Beuningen
Lees ook:Fijne Kerstdagen!
Lees ook:Rijksmuseum start programma’s voor middelbaar beroepsonderwijs
Lees ook:Rijksmuseum gaat op vrijdagavond open tijdens Late Rembrandt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>