Kinderen ontdekken het museum tijdens de Rabo Museumkidsweek

Kinderen zoeken museumschatten tijdens de presentatie van de Rabo Museumkidsweek CREDITS: Perssupport

Tijdens de herfstvakantie van 17 oktober tot 1 november organiseren de Nederlandse musea veel leuke en leerzame activiteiten speciaal voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar tijdens de Rabo Museumkidsweek. De Rabo Museumkidsweek daagt kinderen uit zelf creatief te zijn. Kinderen bezoeken een museum, kiezen een eigen museumschat en verzinnen daar een beeldverhaal bij. Ieder kind dat een filmpje of verhaal instuurt ontvangt het Gouden Boekje van illustrator Harmen van Straaten. Een jury kiest uit alle inzendingen twaalf winnaars, één per provincie. De hoofdprijs is een vlucht in een Dakota vliegtuig.

In deze veranderende wereld zijn musea misschien wel belangrijker dan ooit. Het zijn onze plekken van bezinning en herkenning. Van verwondering, verbazing en ontroering. En ze bieden jong en oud een ideale omgeving om informeel te leren. Want musea verbinden ons met het verleden, met het nu, met het grote verhaal over wie we werkelijk zijn. Kinderen worden in musea uitgedaagd om kritisch te kijken. Ze leren er door met eigen ogen te zien en doordat ze het verhaal horen dat bij een museumschat verteld wordt. Ze worden aangemoedigd om zelf vorm te geven aan hun emoties en opinie. Ze ervaren aldus wat een museumschat voor hen betekent.

Rabo Museumkidsweek is een initiatief van Museumvereniging en Rabobank om landelijke aandacht te creëren voor het museale aanbod gericht op kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Nederland telt honderden prachtige musea met bijzondere collecties over geschiedenis, beeldende kunst, natuurhistorie, economie, wetenschap, techniek en volkenkunde. Elk museum is een schatkamer waar kinderen vele juweeltjes kunnen ontdekken.

Meer informatie en het volledige aanbod van musea voor kinderen tijdens de herfstvakantie is te vinden op www.museumkids.nl.

BRON: Persbericht Perssupport.nl 

Lees ook:Gratis Museumdag in Gelderse musea
Lees ook:Herfstvakantie in het museum
Lees ook:Kunst voor kinderen tijdens Pinkstervakantie
Lees ook:In de voetsporen van Mondriaan
Lees ook:De kinderen van het Rijksmuseum op een Kinderpostzegel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>