Zomervakantie is kunstvakantie in Het Noordbrabants Museum

Een zomervakantie vol kunst CREDITS: Museumkwartier

Deze zomer hoef je niet naar verre landen te reizen of naar het stand om zeedieren te vinden. Kom in de zomervakantie gewoon naar het Museumkwartier ’s-Hertogenbosch. Schilder zoals Vincent van Gogh, teken bloemen en schelpen, maak je eigen windlicht of een sieraad om als souvenir mee naar huis te nemen… De workshops zijn gratis toegankelijk en materiaal staat voor je klaar. Zin om mee te doen? Meld je bij de balie van het museum, je hoeft niet te reserveren. Vergeet niet je vrienden, ouders of grootouders mee te nemen op kunstvakantie! De inloopworkshops in beide musea zijn gratis op vertoon van een geldig entreebewijs. Toegang voor kinderen/jongeren tot 18 jaar is gratis. Reserveren is helaas niet mogelijk. Er is professionele begeleiding aanwezig bij alle kinderactiviteiten. Doelgroep: 6 – 13 jaar.

Je kunt kiezen uit vier workshops:

Schilderen zoals Vincent van Gogh -  Het Noordbrabants Museum

Vincent van Gogh hield erg van de natuur. Hij schilderde vaak buiten. Dan nam hij al zijn schilderspullen mee en ging gewoon ergens zitten. Wij gaan (bij mooi weer) in de tuin schilderen. De verf en de ezel staan al klaar! Woensdag 22 juli, 29 juli, 12 augustus en 26 augustus. vrije inloop tussen 12 en 14 uur.

Showringen en zaagkettingen  - Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch

Wist jij dat je met alle materialen sieraden kunt maken? In het museum liggen sieraden gemaakt van schroeven, kammen, spijkers, scharen, flessenhalzen, bierdopjes, dobbelstenen en nog veel meer! Ga aan de slag in de studio en maak je eigen unieke sieraad. Vanaf 24 juli tot 1 september elke vrijdag vrije inloop tussen 14 en 16 uur.

In oosterse sferen  - Het Noordbrabants Museum

Je maakt een windlicht waar je een kaars in kunt branden. Op een glazen pot plak je bijzondere kruiden zoals kruidnagel, foelie, peper, steranijs. Als je dan in de avond het kaarsje aansteekt, zie je prachtige schaduwen en kom je in oosterse sferen… Zondag 26 juli, woensdag 5 augustus, woensdag 19 augustus en zondag 30 augustus. Op zondag vrije inloop tussen 14 en 16 uur. Elke woensdag vrije inloop tussen 12 en 14 uur.

De tekenschool van Erik - Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch
Erik Andriesse was een wonderkind. Op zijn 15e kon hij al zo mooi tekenen dat zijn werken tentoongesteld werden. Zelf noemde hij dit een kwestie van goed kijken. Erik tekende vooral de natuur, zoals bloemen, zeedieren en apenkoppen. Wij gaan net als Erik bloemen of dieren natekenen. Vanaf 24 juli tot 1 september elke zondag vrije inloop tussen 14 en 16 uur.

Meer info

Wil je meer weten over het programma en wat er te zien is in Het Noordbrabants Museum of het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch? Kijk dan op de websites: www.hnbm.nl ofwww.sm-s.nl . Het Museumkwartier is open van dinsdag t/m zondag van 11 – 17 uur.

Lees ook:Museumkwartier pakt uit in de meivakantie
Lees ook:Gratis kinderactiviteiten in het Museumkwartier ’s-Hertogenbosch
Lees ook:Kunststudenten presenteren hun werk
Lees ook:Beestenbouwsels in Het Noordbrabants Museum
Lees ook:Design van eigen bodem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>