La La La Human Steps in live ballet

La La La Human Steps nodigt u uit voor een wereld vol kunst CREDITS: Museum Boijmans van Beuningen

Voor de tentoonstelling ‘La La La Human Steps’ in het Rotterdamse Museum Boijmans van Beuningen maken vier verschillende dansgezelschappen een choreografie die eenmalig live en daarna permanent op film in het hart van de tentoonstelling te zien is. Op zaterdag 4 april zullen drie dansers van het Cullberg Ballet (Zweden) en de Opéra de Paris een choreografie dansen gemaakt door Édouard Lock, de choreograaf van het Canadese dansgezelschap La La La Human Steps.

Jazz en film noir uit de jaren ’50 vormen de belangrijkste inspiratiebronnen voor deze dans. Daarbij komen diverse thema’s aan bod, zoals wisselende relaties, onderdrukte spanningen en een ‘crime passionnel’. De choreografie vloeit voort uit ‘11th floor’, welke Lock in het najaar van 2014 creëerde voor het Zweedse Cullberg Ballet. ‘11th floor’ bestaat uit een aantal hoofdstukken waar dansers herinneringen onderzoeken, die worden voorgesteld als afgesloten kamers zonder uitzicht. Voor de choreografie in Rotterdam werkt Lock samen met de dansers Jac Carlsson en Gesine Moog. Zij zijn verbonden aan het Cullberg ballet. Daarnaast danst Lucie Fenwick mee, verbonden aan de Opéra de Paris. De dans wordt begeleid door muziek van de Britse componist Gavin Bryars. Het ensemble staat onder leiding van de Zweedse accordeoniste Lisa Eriksson Långbacka en bestaat uit een pianist, een bassist en een saxofonist.

Op zaterdag 4 april zal om 12:00, 14:00 en 16:00 uur de performance van choreograaf Édouard Lock in de tentoonstelling te zien zijn.  Voor de performances in de tentoonstelling kan niet gereserveerd worden. Eveneens op zaterdag 4 april om 15:30 uur houdt directeur Sjarel Ex en conservator Els Hoek een kort interview met choreograaf Édouard Lock. Om hier bij aanwezig te zijn kunt u hier reserveren. Het interview is in het Engels. 

De expositie La La La Human Steps is te zien tot en met 25 mei 2015.

BRON: Persbericht Boijmans van Beuningen 

Lees ook:La La La Human Steps voor het laatst
Lees ook:Boijmans van Beuningen is klaar voor 2015
Lees ook:De dans van het museum
Lees ook:Kaartverkoop Museumnacht010 van start
Lees ook:Actief met de Design Derby

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>