Willie Wartaal opent expositie Hermitage voor Kinderen

Willie Wartaal mag de expositie openen CREDITS: Hermitage Amsterdam

Van woensdag 18 tot en met zondag 22 juni 2014 wordt gevierd dat de Hermitage Amsterdam vijf jaar geleden haar deuren opende. Als start van de lustrumfestiviteiten staat de feestelijke opening gepland op woensdag 18 juni van de allereerste expositie over de Hermitage voor Kinderen. Dit unieke programma ging precies vijf jaar geleden van start en bood al aan meer dan 50.000 kinderen gratis kunstonderwijs. In die tijd zijn talloze kunstwerken gemaakt door getalenteerde kinderen, onder leiding van professionele docenten. De expositie bevat een groot aantal schilderijen, tekeningen, foto’s en beeldende kunst en geeft een buitengewoon beeld van het jonge talent dat de Hermitage opleidt. De eindselectie is gedaan door Willie Wartaal van De Jeugd van Tegenwoordig. Hij opent de tentoonstelling met tientallen aanwezige kinderen.

Op 19 juni, de dag dat de Hermitage Amsterdam precies vijf jaar bestaat, ontbijten de medewerkers van toen én nu aan een honderd meter lange tafel op de kade aan de Amstel, wat mede mogelijk wordt gemaakt door het Vlaamsch Broodhuys. ’s Avonds kunnen de Vrienden van de Hermitage een bijzonder openluchtconcert bijwonen. In het weekend van 21 en 22 juni zijn er voor de museumbezoekers gratis schilderworkshops in de binnentuin. Meer informatie over de festiviteiten is te vinden op de website van Hermitage.

Lees ook:Nieuwe lichting kunsttalent rondt Hermitage voor Kinderen af
Lees ook:Alle Joséphines, Josés en Josines mogen gratis naar Hermitage
Lees ook:Hermitage Amsterdam en AMVJ Fonds zetten in op kunst voor kinderen
Lees ook:Hermitage Amsterdam verwelkomt in 2014 375.000 bezoekers
Lees ook:Sinterklaas bezoekt de Hermitage

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>