Met vader naar het museum

Knutselen voor Vaderdag in het Maritiem Museum CREDITS: Maritiem Museum Rotterdam

Met Moederdag worden er speciale activiteiten voor moeder gehouden in de diverse musea, maar ook vader wordt niet vergeten. Op Vaderdag, 15 juni aanstaande, zijn er tal van activiteiten in diverse musea speciaal voor de papa’s. 

Zo heeft het Stedelijk Museum Zwolle de tentoonstelling Mannen door vrouwen, 5 eeuwen kunst. Hierin staat de man centraal. Hij wordt in beeld gebracht door kunstenaressen uit de laatste 500 jaar. En wat blijkt, de vaderfiguur, de partner en de drinker komen veel voor in hun werk. In deze interessante en interactieve tentoonstelling kan de rol van de man,  kunnen de verschillende rollen van de man, uitgebreid worden gezien en besproken. In de tentoonstelling is werk te zien van onder meer Judith Leyster, Charley Toorop, Inez van Lamsweerde en Patricia Steur. Op vaderdag, zondag 15 juni, is er tussen 12.00 en 14.00 uur uitleg op zaal voor alle geïnteresseerden. Bovendien ligt er voor dochters die met hun vader komen een gratis glossy klaar. Verras je vader en neem hem mee naar Mannen door vrouwen, 5 eeuwen kunst in het Stedelijk Museum Zwolle.

In Museumpark Orientalis ontvangt vader op Vaderdag gratis entree! Kom met het hele gezin een kijkje nemen in het museumpark en laat u inspireren door het speciale programma voor Vaderdag met het Vaderdagfestival! Op deze mooie dag treden getalenteerde muzikanten op met swingende optredens, waarbij jazz- en klassieke muziek centraal staan,  met solisten en ensembles! Tevens wordt er een poppodium aangeboden. Uiteraard is het park ook te bezoeken.

Het Zuiderzeemuseum heeft ook volop muziek te bieden. Op zondag 15 juni, Vaderdag, wordt voor de 3e keer het Gitaarfestival georganiseerd in het Zuiderzeemuseum. In samenwerking met de GitaarSalon brengen maar liefst tweehonderd gitaristen uit het binnen- en buitenland allerlei muziekstijlen in het binnen- en buitenmuseum. Op dertien verschillende plekken waaronder de kapel, de muziektent en de Marker haven zijn bijzondere akoestische gitaarstijlen te horen. Bezoekers genieten van wereldmuziek, tango, flamenco, klassiek, jazz, singer-songwriter, fingerstyle en blues. Muziekzenders Brava NL Klassiek en DJAZZtv  maken opnames die later in het seizoen uitgezonden worden in het programma ‘Gitaarsalon’. Vaders krijgen deze dag zowel gratis toegang tot het Zuiderzeemuseum als tot het Gitaarfestival.

Voor wie alvast een cadeautje voor vader wil maken zijn er ook diverse mogelijkheden. Design Museum Gent houdt bijvoorbeeld op woensdag 4 juni een creatief atelier voor kinderen van de lagere school, waarbij een cadeautje voor papa gemaakt kan worden. Op 1e Pinksterdag, 8 juni, organiseert het Maritiem Museum Rotterdam ook een knutselmiddag voor de kinderen. Er valt een mooi overhemd met stropdas te maken voor papa.

Lees ook:24 uur knuffelen voor vaderdag
Lees ook:Groninger Museum gratis voor kinderen
Lees ook:Willie Wartaal opent expositie Hermitage voor Kinderen
Lees ook:De combinatie kind-gedicht-kunst: Poem Express
Lees ook:Kinderkunstweek in het Zeeuws Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>