Yoga in MOTI: Kunst om te bezinnen, te zien, te voelen, te ervaren…

Yoga in MOTI CREDITS: MOTI BREDA

Ik weet niet hoe u kunst ervaart, maar voor mij staat kunst gelijk aan een vorm van ontspanning. Wanneer ik zelf actief bezig ben met het maken van kunst of het schrijven van artikelen over kunst, lijkt de tijd voorbij te vliegen. Ik voel me ontspannen, misschien wel zen… Kunst is voor mij een moment van bezinning. Bezinning vind ik echter ook in de yoga. Interessant is dan ook om de yoga en de kunst eens samen te brengen en te kijken wat dat geeft… MOTI in Breda gaat de proef op de som nemen!

Tijdens MOTI HOTEL II: Jan van der Ploeg worden er 3 yogalessen georganiseerd, met als afsluiting een kleurmeditatie geïnspireerd op het werk van Van der Ploeg. Het kunstwerk staat daarbij centraal! De lessen worden gegeven door drie verschillende yoga-professionals uit Breda. De drie yogalessen worden in drie maanden gehouden.

De eerste les wordt gegeven op woensdag 21 mei van 15.30 – 17.00 uur. De les wordt gegeven door Anneke Timmer van Yoga Studio Sophia. Het Thema is Moeder & Kind yoga! Samen met jouw kind (of je neefje/nichtje/buurmeisje) kun je deze dag een yogales volgen Er is ruimte voor interactie, spel en aandacht voor de muurschilderingen van Van der Ploeg.
De tweede les vindt plaats op woensdag 4 juni, eveneens 15.30 – 17.00 uur. Deze les wordt gegeven door Dorinda Farver van Yogasite.nl . Het Thema van deze les is ‘Zen de zomer in’. Wie wel wat ontspanning kan gebruiken na bijvoorbeeld de tentamens of examens, kunnen bij deze yogales aan de slag met onder meer kleurmeditatie. De les is natuurlijk ook vrij te bezoeken voor mensen die niet meer studeren en op zoek zijn naar ontspanning en een beetje kleur in het leven.

Tot slot is er op woensdag 18 juni een les van 15.30 – 17.00 uur, verzorgd door Milou Verdijen van Yoga & Pilates Breda. Het Thema is Yoga Basics oftewel yoga oor iedereen. Iedereen is welkom, ongeacht ervaring of leeftijd.

Voor alle lessen geldt dat een inschrijving verplicht is. Dat kan via [email protected] Er is ruimte voor maximaal 30 cursisten. Als er voldoende interesse is, worden er in de zomer bovendien extra lessen georganiseerd. De kosten bedragen 12,50 euro per persoon.

Lees ook:Jan van der Ploeg geeft MOTI utopisch universum
Lees ook:Breda zoekt naar museum van de toekomst
Lees ook:Ploegdag in het Groninger Museum
Lees ook:Lichtspel gevangenis voor Stedelijk Museum
Lees ook:De combinatie kind-gedicht-kunst: Poem Express

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>