Hermitage Amsterdam en Universiteit Leiden volgen de Zijderoute in symposium

Vogelvlucht Hermitage Amsterdam FOTO Aerofoto Schiphol B.V.

De Universiteit Leiden (Leiden Global Interactions – Project ‘Guiding Travelers’) en de Hermitage Amsterdam houden op zaterdag 17 en zondag 18 mei een tweedaags symposium met nationaal en internationaal bekende sprekers. Het symposium vindt plaats in zowel Leiden als in Amsterdam met als titel Connecting the Silk Road: Trade, People & Social Networks (c. 400–1300 AD).

De conferentie heeft als hoofdthema de grootschalige uitwisseling die het Zijderoutegebied lange tijd kenmerkte. Verder wordt tijdens de twee dagen gediscussieerd over de gevolgen van politieke, religieuze, economische en sociale veranderingen langs de handelsroutes. Op de conferentie zijn ook de zes studenten van het onderzoeksproject Retour Zijderoute aanwezig, die in juni een deel van de legendarische handelsroute daadwerkelijk gaan afleggen voor onderzoek. Tijdens de expeditie doen ze verslag via video- en weblogs, zodat in Nederland het grote publiek ze kan volgen, in de tentoonstelling en in de (social) media. In juni keren ze terug met objecten die getuigen van de culturele uitwisseling langs de Zijderoute. Het uitgebreide programma van de conferentie is hier te vinden.

De huidige tentoonstelling Expeditie Zijderoute: Schatten uit de Hermitage vormt de achtergrond van het symposium. Tot en met 5 september 2014 staan in de Hermitage Amsterdam de lang verdwenen beschavingen langs de legendarische Zijderoute centraal. De tentoonstelling presenteert de zeldzame schoonheid van ruim 250 objecten, zoals muurschilderingen, boeddha’s, kostbaarheden van zijde, zilver, glas, goud, terracotta, die zijn opgegraven door Russische expedities in de negentiende en twintigste eeuw.

 

Lees ook:De schatten van de Zijderoute
Lees ook:Hermitage Amsterdam verruimt openingstijden Zijderoute-expo
Lees ook:Tentoonstelling Expeditie Zijderoute trok ruim 173.000 bezoekers
Lees ook:Hermitage Amsterdam brengt het theater in het museum
Lees ook:Hermitage Amsterdam verwelkomt in 2015 444.000 bezoekers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>